Tarinamme

Isäni, Osmotex Oy:n toimitusjohtaja Jari Jukarainen perusti nykyisin Säästötalo ÄIJÄPark nimellä tunnetun tavaratalon vuonna 1991. Monta vuotta kului kivijalkamyymälöitä rakentaen ja kehittäen. Vuosien kokemus tavaratalojen pyörittämisestä loivat vankan pohjan kaupankäynnille ja Säästötalosta muodostui itsenäinen ja rohkea toimija Etelä-Savossa. 

2000-luvun digitalisaatio laittoi kauppias Jarin tosissaan miettimään, kuinka Säästötalo voisi kasvaa kehityksen vauhdissa ja pysyä kilpailukykyisenä. Ikäänkuin varmuuden vuoksi tulevaa varten, Jari varasi säilöön domainin nettimyynti.fi. Päivä päivältä ajatus omaa verkkokauppaa kohtaan kasvoi. Opiskellessani muistan Jarin tokaisseen, "että olisi syytä ehkä laajentua nettiin". Pohdimme asiaa, ja päätimme että alan kehittämään verkkokauppaa kun valmistun koulusta. Koimme asian melko luontevana, olihan isällä jo monien vuosien vankka kokemus kaupankäynnistä. Minulla ja tulevalla Nettimyynnin tiimillä olisi hänen tuki haasteita ratkoessa.

Kehitys alkoi syksyllä 2012. Nettimyynnin tiimi oli muodostunut, kun tulevaa verkkokauppaa varten palkattiin Olli Korpelainen. Ollin vahva IT-osaaminen oli suureksi hyödyksi, kun nettikaupan pohjaa alettiin rakentaa. Tavaratalojen kassajärjestelmän yhteyteen kytketty nettikauppasovellus hankittiin Nethit Oy:ltä. Yhdessä Nethitin ja Ollin kanssa verkkokauppa alkoi muodostua. Kehitysvaiheeseen kuului hurjasti töitä. Tuoteryhmien valinta, tuotteiden valokuvaus, varastojärjestelmän kehitys sekä muu kaikki tekninen ja ei-tekninen verkkokauppaan liittyvä oli mukava ja mielenkiintoinen haaste. Verkkokaupan tavaravarastoksi kytkettiin myymälöiden valikoimat sekä keskusvarasto. Samaan aikaan Nethit koulutti ja johdatti meidät verkkokaupan maailmaan. Noin puolessa vuodessa saimme kaupan julkaisukuntoon.

Nettimyynti.fi verkkokauppa avautui keväällä 2013. Verrattuna nykyiseen, kaupankäynnin määrä oli luonnollisesti pienempää. Vähitellen aloimme kuitenkin ymmärtämään mitä kaikkea nettikauppa pitää sisällään ja kuinka verkossa voi kehittyä. Sisäistimme, että halu kehittyä ja huomioida asiakas koko ajan entistä paremmmin on ainoa tapa menestyä ja jatkaa toimintaa tulevaisuudessa. Toimiva verkkokauppa on monen osakokonaisuuden summa ja tämän kokonaisuuden hallitseminen on haastavaa, mutta samalla palkitsevaa. 

Koemme onnistuneemme työssämme. Nyt jo 5-vuotias verkkokauppa on tuonut mukanaan kasvua varastotoiminnan laajenemisen ja uusien työpaikkojen merkeissä. Tiimimme osaaminen sekä tietotaito on monessa suhteessa parantunut ja nykyisin Nettimyynnin joukkoon kuuluu Ollin ja minun lisäksi Piatta Jukarainen, Anni Jukarainen, Joni Ylönen sekä Katri Vehviläinen. Ydintiimin lisäksi verkkokaupan toiminnoissa näkyy monen perheyrityksemme työntekijän kädenjälki. Nautimme työstämme kovasti, ja aiomme jatkaa kehittymistä.

- Nico Jukarainen
Nettimyynti.fi tiimin "pääjehu"
13.10.2018